6 Nisan 2011 Çarşamba

ETMK İzmir 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

"Mesleki Örgütlenmede Tarihi Gün." olarak lanse edilen ETMK İzmir Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2 Nisan Cumartesi günü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde yapıldı. Valilikçe istenilen ve ETMK İzmir'in resmi olarak kurulduğu tarih olan 8 Ekim'den itibaren 6 ay içinde yapılması gereken 1. Olağan Genel Kurul için Geçici Yönetim Kurulu 180 Günlük hummalı bir çalışma yürüttü. Süreç içerisinde şube için gerekli prosedürleri de tamamlayan yürütme kurulu, meslektaşları bilgilendirmek, yeni üye kayıtları yapmak ve üye transferleri gibi çalışmalarda bulunarak, şubeyi bir genel kurul için gerekli tüm şartları sağlayacak konuma tam zamanında getirdi.


İzmir'li ve Ege bölgesindeki meslektaşlara 15 gün öncesinden duyurulmaya başlayan 1.Olağan Genel Kurul için yeni yönetim kurulunun belirlenmesi ve meslektaşların üzerilerine düşen sivil inisiyatifi yerine getirmeleri için gerekli bilgilendirilmeler de bulunuldu.
İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılan birinci olağan genel kurul toplantısına, öğlenden önce ve öğleden sonra toplamda İzmir ve yakın çevreden 37 üye meslektaş katıldı. Öğleden önce ETMK İzmir Şubesi Geçici Yönetim Kurulu üyeleri Gözde Göl, Kayahan Dede ve Yiğit Ulutaş meslektaşlara ETMK İzmir Şubesinin 470 günlük şubeleşme ve 180 günlük şube çalışmalarından oluşan 650 günlük icraatlarını sundu.

Sunumun ardından toplantıya küçük bir ara verilerek meslektaşlar içerisinden ETMK İzmir Şubesine üye olmak yada üyeliğini ETMK İzmir Şubesine transfer ettirmek isteyenlerin işlemleri tamamlandı. 1. Olağan Genel Kurul Toplantısının öğleden önceki ikinci aşamasında ise, toplantıya katılan meslektaşlara, Geçici Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış, bilgilendirme sunumu, taktim edildi. Sunumun başında söz alan Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Göl, mesleki örgütlenme ve ortak çıkarlar için çalışma üzerine bir konuşma yaptı. Sunumunda, genel kurul katılımcılarına, süreç içerisinde geçen tanım ve kavramların ne olduğu konusunda bilgi verildi.

Ayrıca yine sunumda, geçici yönetim kurulu, ETMK İzmir Şubesinde çalıştıkları 650 gün boyunca yapılan icraatların sonuçlarını özetledi. Kurul üyeleri, genel kurul katılımcılarına, mesleki örgütlenmede çalıştıkları süreç boyunca, yaşadıkları zorlukları, olumsuzlukları ve görüş birliğine vardıkları çıkarımları anlattılar. Mesleki örgütlenmenin ne kadar emek yoğun ve yıpratıcı bir iş olduğu, bu işle ilgilenenler için gönüllükten ötesinin gerektiği vurgulandı. Mesleğin ortak çıkarları için çalışanların, ne yazık ki meslektaşlarca yıpratılabildiği ile ilgili kurul üyelerinin yaşadığı canlı örnekler verildi. Sunumdaki bilgilerin ışığında mesleki örgütlenme sürecinin top yekün bir bilinç ve vizyon ile tüm meslektaşlarca desteğinin samimi bir şekilde alınması ihtiyaç duyulduğu, süreç içerisinde bunun için her meslektaşın taşın altına elini koyması, risk alması ve mesai harcaması gerektiği dile getirildi. Aksi durumda sürecin devam ettirilmesinin hem meslektaşları yıpratabileceği hem de kazanım sağlamayacağı ortada olduğu, genel kurul katılımcılarına anlatıldı. Yine geçici yönetim kurulunca, mesleki örgütlenme sürecinin bu hızla giderse ulaşılması düşünülen 100 şube üyesi için kaç yıl çalışılacağı ve ne kadar etkinlik yapılacağı ile ilgili projeksiyonda bulunuldu.

Sunumun sonunda geçici yönetim kurulu, mesleki örgütlenmede 650 günlük süreçte yaşanılan tecrübenin iyi ve kötü yanlarını samimi bir şekilde genel kurul katılımcılarına sunarak, "Mesleki Örgütlenmede Tarihi Gün" olan ETMK İzmir Şubesi 1. Olağan Genel Kurulun önemi bir kez daha vurguladı. Meslektaşlara bu konuda "Mesleki örgütlenmede, ortak, samimi bir inisiyatif için hazır olup olmadığımızı herkesin kendine sormasını, kişisel olarak cevap bizi tatmin ediyor ise genel kurula devam edilmesi" konusunda görüş bildirdi ve sözü genel kurul katılımcılarına devretti.


Sunumun ardından söz alan genel kurul katılımcıları mesleki örgütlenmenin zor bir süreç olduğu konusunda hem fikir olduklarını fakat ortak vizyon ile samimi bir şekilde çalışılırsa aşılamayacak engel olmadığı konusunda görüş bildirdiler. Sürecin hep birlikte el ele vererek yürünmesi gerektiği, destek vermeyen meslektaşları kazanmak için her şeyin yapılabileceği fakat da zorlamamak gerektiğini dile getirdiler. Katılımcıların görüşlerini bildirmesinin ardından meslektaşlar ile birlikte Balçova High Way Restorant'a geçilerek birlikte öğlen yemeği yenildi.

Öğlen yemeğinin ardından ETMK İzmir Şubesi 1. Olağan Genel Kurul'un 2. aşamasına geçilerek şubenin birinci yönetim kurulunun seçimi işlemine geçildi. Katılımcılar arasından üç kişilik bir divan kurulu oluşturuldu. Seçilen üç kişilik divan kurulu kendi aralarında bir başkan ve iki yazman seçerek, yönetim kurulunun seçimi için adayların belirlenmesini istedi. Beş asil beş yedek yönetim kurulu üyesi, üç asil ve üç yedek denetleme kurulu üyesi için 16 meslektaş aday oldu. Divan kurulu adayların gizli oy ile en çok oy alan aday sıralamasına göre yerleştirilmesi yöntemi seçimi başlattı.

ETMK İzmir Şubesi 1. Olağan Genel Kurulda 31 meslektaş oy kullanarak, ETMK İzmir Şubesi 1. Yönetim Kurulunu belirledi. Yönetim Kurulunu oluşturan meslektaşlar ve görevleri ise şu şekilde belirlendi. ETMK İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Göl, Başkan Yardımcısı Hasibe Gezer, Sayman Mine Ovacık Dörtbaş, Üye Seren Uzluer ve Üye Nehir Nişancı.

Genel kurulun ardından divan kurulu, oluşturdukları divan kurulu raporunu imzalayarak yeni yönetim kuruluna teslim etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder