20 Aralık 2009 Pazar

ETMK İzmir Temsilcili ile ilgli ETMK Merkez Kararı


Meslek Kuruluşumuzun 30 Mart 2008 tarihinde düzenlenen Olağan Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edilen stratejik planında belirtildiği üzere bölgesel temsiliyete yönelik örgütlenme alt yapısı kurmak amacıyla Temsilciliklerin kurulması konusunda ilk adımı attık. 24.6.2009 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile A. Can Özcan’nın İzmir'de Şube kuruluncaya kadar, İzmir Temsilcisi olması ve Temsilcilik ile ilgili gerekli tüm işlemleri yerine getirmesi kabul edilmişti. 


Bu karar doğrultusunda İzmir Valiliğinde gerekli işlemler tamamlanmış ve ETMK İzmir Temsilciliği kurulmuştur.  Böylelikle artık ETMK İzmir Temsilciliği 17 Eylül 2009 Tarihi itibariyle resmen hayata geçmiş ve A. Can Özcan ETMK İzmir Temsilcisi olmuştur.



A. Can Özcan hakkında:
A. Can Özcan lisans derecesini ODTÜ Endüstri Tasarımı Bölümünden 1988 yılında aldı. Yüksek lisansını 1991'de, doktorasını ise 1996'da tamamladı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünün kurucu kadrosu içinde yer aldı. 1999-2003 yılları arasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2003-2004 yıllarında bir dönem İstanbul Yeditepe Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde de öğretim üyesi olarak çalışan Dr. Özcan, 2004 yılından bu yana kuruluş hazırlıkları aşamalarında da yer aldığı İzmir Ekonomi Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ürün tasarımından grafik tasarımına kadar pek çok alanda profesyonel tasarımları bulunan Dr. Özcan lisans düzeyinde, uygulama ve tasarım tarihi ve teorileri ile ilgili dersleri, lisans üstü düzeyde de ileri ürün geliştirme, tasarım yönetimi, ve tasarım evrimi derslerini vermektedir. Üniversite-sanayii işbirliğine dayalı pekçok tasarım projesinde de yer alan olan Dr. Özcan’ın yurt içi ve yurt dışında basılmış çok sayıda bilimsel araştırması da bulunmaktadır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder