2 Ocak 2011 Pazar

ETMK İzmir Şubesi Üyelik Prosedürü

ETMK İzmir Şubesinin resmen kurulması ile beraber, İzmir ve Ege Bölgesinde ikamet eden endüstriyel tasarımcı meslektaşların ETMK İzmir Şubesine üyelik başvurularında izleyecekleri prosedür şu şekilde olacaktır.

1) Ekteki üyelik formlarının doldurulması.
(ETMK Üyelik formu ve ETMK Özgeçmiş Dosyası'nın doldurulması gerekmektedir. Üyelik ile ilgili diğer belgeler; 4 vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği veya fotokopisi, ikametgah belgesi, mesleğinizi tanımlayan resmi belge, üyelik aidatı dekontu)

2) Formaların, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümüne elden yada posta yolu ile iletilmesi.
(Üyelik formaları -Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanlığı İzmir Ekonomi Üniversitesi D Blok 5. Kat Sakarya Caddesi No:156 35330 Balçova/İzmir- adresine yollanamalı.)

3) Üyelik formu ETMK İzmir Şubeye ulaşan meslektaşlara "İzmir Şube Üyelik Numarası" verilmesi.

4) "İzmir Şube Üyelik Numarası" nın ETMK Yönetim Kurulunca onaylanması.

5) Üyeliği onaylanan meslektaşlara "ETMK Tam Üye Numarası" ve "Dernek Üyelik Kabulu Yazısı" nın iletilmesi.

Üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerinde 4.sınıfa geçtikten sonra ETMK'ya üye olabilirler. Öğrenci üyeliğinde giriş ödentisi talep edilmez. Mezuniyetten sonra 1 yıl içerisinde üye olmak isteyenlerden bir defaya mahsus 20 TL alınır, bu iki durum dışında kalan tüm başvurularda 50 TL'lik giriş ödentisi talep edilir. Yıllık aidat ise hem profesyonel hemde öğrenciler için 120 TL'dır. Öğrenciler ve yeni mezunlar aidatlarını her ay 10 TL taksitle ödeyebilmektedir. Aidatların kredi kartı ile 12 eşit taksitte ödenmesi ile ilgili düzenleme şubemizce yapılmaktadır ve en kısa sürede duyurulacaktır.

ETMK'ya üye olmak isteyen fakat üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümlerinden mezun olmayanlar için ise standart üyelik prosedürüne ek olarak portfolyolarını, tasarım konusunda aldıkları derslerin veya derecelerin belgelerini ve referans dosyalarını eklemeleri gerekmektedir. Belgeler ETMK'da oluşturulan kurul tarafından incelenip üyelikle ilgili son karar alınır.

2 yorum:

  1. Merhaba, yukarıdaki yazıda, ETMK Üyelik formu ve ETMK Özgeçmiş Dosyası olarak geçen döküman bağlantıları çalışmadı. İlginize teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Formların linkleri düzeltildi.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil