27 Mayıs 2010 Perşembe

İzmir, Endüstriyel Tasarımın Kalesi Olma Yolunda

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri Akademik Konseyi (ETAK) toplantısı İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 15 Mayıs 2010 tarihinde yapıldı. Devlet ve vakıf üniversitelerinin katılımıyla 8'incisi gerçekleştirilen konsey toplantısına toplam 16 üniversite katıldı.

Türkiye ve KKTC'deki üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı bölüm başkanlarından oluşan ve kurulduğu 2006 yılından beri yılda en az iki kere bir araya gelen platformda mesleğin yeterlilikleri, ulusal yükseköğretim sistemindeki konumu, doçentlik kriterleri ve yeni açılan bölümlerin durumları gibi konular tartışıldı. Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı ve ETMK Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. A. Can Özcan'ın yönettiği konsey toplantısına, Türkiye Endüstriyel Tasarım Öğrencileri Platformu "TETÖP" de katılarak endüstriyel tasarım öğrencileri ile ilgili saptama ve taleplerini çalıştay raporu ile bölüm başkanlarına toplu olarak iletti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen 4T-Türkiye Tasarım Tarihi Topluluğu Konferansı, Sümerbank Sergisi, İzmir Tasarım Festivali ve ETMK İzmir Şubesinin düzenledği Türk Tasarımına İnanmak; ETMK'nın 20 Yılı Sergisi gibi pek çok etkinliğe katılan konsey üyeleri, İzmir'in endüstriyel tasarım için önemli bir merkez olma yolunda olduğu görüşünde birleşti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder