26 Haziran 2010 Cumartesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Endüstriyel Tasarıma Taze Kan.

Ege bölgesindeki ilk vakıf üniversitesi olan ve İzmir Ticaret Odası Eğitim Sağlık vakfınca kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi 1 Temmuz'da, 2010 yılı mezunlarını veriyor. 2001 yılında kurulan üniversitede bugün 5 Fakülte ve 17 ayrı programda lisans eğitimi verilmekte.
Üniversitenin İzmir ve Ege bölgesinin tek endüstriyel tasarım bölümüne sahip üniversitesi olması açısından oldukça önemli bir yapıya sahip. Öte yandan yine Türkiye'de sadece İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölümünde olan Tasarım Yönetimi Opsiyonu öğrencilere bir ayrıcalık olarak sunulmakta. Buna göre endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri 2. sınıfta ürün tasarımı ve tasarım yönetimi opsiyonlarından bir tanesini seçerek uzmanlık alanını belirliyor. Üniversite bu sayede endüstriyel tasarım sektöründe uzmanlaşma adına bir adım atarak geleceğin ürün tasarımcıları ve tasarım yöneticilerini yetiştiriyor.

2009-2010 akademik yılında 31 ürün tasarımı, 9 da tasarım yönetimi opsiyonu öğrencisi mezun veren üniversite, 3. kuşak endüstriyel tasarım mezunları ile İzmir ve Türkiye tasarım piyasasına taze kan vermiş oldu.

1 Temmuz 2010 Perşembe günü saat 20:00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi Amfi Tiyatroda yapılacak mezuniyet töreninde öğrenciler diplomalarını alıp kep atarak profesyonel hayata adım atacaklar. ETMK İzmir Şubesi olarak çiçeği burnunda meslektaşları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmamak adına bölümlerinde ilk üç içerisinde mezun olan öğrencilere birer plaket verilecek. Plaketi ETMK İzmir adına Şube Koordinatörü Gözde Göl verecek. Şimdiden tüm mezun öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileriz. Mezuniyet töreni için ayrıntılı bilgi almak için İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı A. Can Özcan ile bağlantıya geçebilirsiniz. İletişim: can.ozcan@ieu.edu.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder