11 Aralık 2011 Pazar

ETMK İzmir Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliğinin Parçası

ETMK İzmir Şubesi, mesleğin görünürlüğünü ve ulaşılabilirliğini arttırmak amacı ile çeşitli faaliyetlerde bulunmakta ve planlamaktadır. Bu kapsamada Şube Genel Sekreterliğince yürütülen çalışmaların bir tanesi olarak, İzmir ili içerisinde bulunan üniversite sanayi işbirliği ağlarına katılmak bulunmaktadır. Değişik tarihlerde, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verilerek iletişim ağlarına girilen platformlardan artık geri dönüşler alınmaya başlanmaktadır.

Bu geri dönüşlerden bir tanesi olarak sayılabilecek bir etkinlik geçen hafta yapılmış bulunmaktadır. 6 Aralık 2011 tarihinde Üniversite Sanayi Buluşması; Bilişim ve Elektronik Proje - Fikir Pazarı Etkinliği, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED ve Batı Anadolu Bilişim ve Elektronik Bölgesel İnovasyon Merkezi (Batı-BİNOM) sahipliğinde yapıldı. Etkinlik, Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) işbirliği ile EBİLTEM Binasında 60'a yakın akademisyenler, firmalar, yatırımcılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, bir araya gelmesine olanak sağladı.


Etkinliğe ETMK İzmir Şubesi adına Şube Genel Sekreteri Kayahan Dede katıldı. Online ortamda katılımcıların görüşme talepleri eşlenerek planlanan etkinlikte, ETMK İzmir Şubesi adına 4'ü program dahilinde toplam 5 görüşme 3 saat boyunca içerisinde yapıldı. Ağırlıklı olarak firmalara endüstriyel tasarımın genel tanımı ve benzeri konularda bilgi verilirken, yürüttükleri projelerde ve firmalarında endüstriyel tasarım ile nasıl katma değer ve avantaj yaratabilecekleri konusunda görüş verildi. Ardından her ilgiliye ETMK İzmir Şubesi'nin iletişim bilgileri verilerek gerek duymaları halinde ihtiyaç duyacakları insan kaynaklarına ve uzman bilgi birikimine üyelerimiz vasıtası ile rahatlıkla ulaşabilecekleri bildirildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder