29 Ocak 2012 Pazar

ETMK İzmir Şubesi Üyelik Prosedürü

ETMK İzmir Şubesi'nin resmi olarak kurulmasının üzerinden geçen 300 günün ardından, birinci Yönetim Kurulu şubenin işleyişinin ve düzenin sağlanması için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlamış bulunmaktadır. Bunun için ilk olarak bir dernek danışmanı tutulmuştur. Ardından şubenin işleyişinin profesyonelleştirilmesi için bir genel sekreter istihdam edilmiştir. Ayrıca şubenin operasyonel işlerinde yardımcı olunması amacı için 2 stajyer dönüşümlü olarak alınmaktadır. Öte yandan, lokal, düzenli ve geleneksel etkinlikler, etkin ve güncel blog ve facebook sitesi, video kanalı gibi değişik iletişim kanalları da oluşturulmuştur. 300 günlük bu süre zarfında ETMK İzmir Şubesine 47 meslektaş üye olmuş yada üyeliğini transfer etmiştir. Şubenin kuruluş işlemleri için gerekli olan nakit merkezi bütçeden sağlanmış olup, kısa süre içinde merkezi bütçe katkısı sona ereceği bilinmektedir.Yakın gelecek içinde ETMK İzmir Şubesi için düzenli ve sürekli artan üye gelirleri ile öngörülebilir bir mali bütçe yapısına geçmek için çalışmaya başlanmıştır. Bu nedenden ötürü, ETMK İzmir Şubesi Blog sitesi ana sayfasında "Üyelik" adında bir sayfa oluşturularak nasıl üye olunacağını, üyelik transferinin nasıl yapılacağını yada üyelik aidatını nasıl ödeneceğini anlaşılabilir şekilde meslektaşların hizmetine sunmuştur.

Değerli meslektaşlarımızdan, endüstriyel tasarım mesleğini resmi anlamda temsil eden tek kuruluş olana ETMK'ya üye olmalarını, değerli üyelerimizden ise öncelikle meslek kuruluşuna olan üye aidat borçlarını ödemelerini ve/veya gelecek aidatlarını düzenli olarak yatırmalarını rica etmektedir. Şube gelirlerinin küçük fakat önemli bir kalemini oluşturan üye aidatları ile derneğin operasyonel işleri sürdürülmektedir. ETMK İzmir Şubesi tüm yönetim birimleri ve organları ile mesleğin görünürlüğünü ve bilinirliğini arttırmak ve tüzüğünde belirtilen görevleri yapmak için ihtiyacı olan mali güce erişmek için ayrıca gelir getirici faaliyetler de planlamaktadır. Bu faaliyetler ile tek kalemde yüksek miktarda gelir girdisi sağlanması kurgulanmaktadır. Bunlar; tasarım yarışması danışmanlıkları, kalkınma ajansı projeleri, mesleki gelişim eğitimleri faaliyetleridir.
Üyelerimizin ve meslektaşlarımızın desteği ile ETMK İzmir Şubesi planlı ve programlı şekilde faaliyetlerine devam etmektedir. ETMK İzmir Şubesi'nin faaliyetlerindeki etkiyi arttırması için temsil ettiği yapının büyüklüğü de önem arz etmektedir. Bu yüzden siz değerli meslektaşlarımızı ETMK İzmir Şubesi'ne üye olmak ve/veya üye aidatlarınızı yatırmanız için ETMK İzmir Şubesi "Üyelik" Sayfası linkinden prosedürleri takip etmenizi talep etmektedir.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder